Mleczne kule kokosowe

2

dsc_0306CZESC

Mleczne kule z kokosem są moją słabością od dawna i nie wiem dlaczego ich tutaj jeszcze wam nie przedstawiłam. Już to nadrabiam i gwarantuję,że zakochacie się w nich bez pamięci jak ja! 🙂

Składniki:

  • 2/3szklanki wiórków kokosowych
  • 125g masła
  • 1 duża łyżka masła orzechowego lub nutelli
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 2 cukry wanilinowe
  • 1 szklanka mleka w proszku

Na początku roztapiamy połowę masła na patelni i wsypujemy wiórki delikatnie je szkląc. Pozostawiamy do wystygnięcia.

Pozostałą część masła ucieramy z cukrem pudrem , masłem orzechowym i cukrem wanilinowym. Dodajemy zeszklone wiórki i mleko.

Z masy formujemy kulki dowolnej wielkości (jeśli się bardzo klei do rąk dodajemy mleka w proszku, jeśli rozsypuje masła ale z podanych proporcji powinno wyjść idealnie), kładziemy na talerz i wsadzamy do lodówki na ok.godzinkę. Przed podaniem obtaczamy w cukrze pudrze i voila! Smaczne kule gotowe do podbicia każdego podniebienia 🙂

dsc_0305

Dajcie znać jak wam smakują, a jeśli macie zdjęcia wypieków z moich przepisów, ślijcie na maila zuzanna.wizaz@wp.pl, a umieszczę je pod postami na blogu:)

Buziaki,

Mademoiselle Zu:)

Share.

About Author

Zu. Zu Sarnot. Urodzona 31maja 1988 pod znakiem bliźniąt (tak, właśnie wtedy można wysyłać prezenty). Gaduła, pełna pomysłów, o orzechowych oczach. Miłośniczka ludzi i odnajdywania w sobie coraz to nowszych pasji. Wizażem zajmuje się od kilku lat, na co dzień blogerka i vlogerka, szczęśliwie wykonująca swoje pasje. Zuzanna lubi wyzwania i swoje długie włosy. Pasjonatka życia. Posiada tatuaże i kolczyków akurat tyle,że policzyć je można na dwóch palcach u rąk. Ma trzy miłości męskie – swojego Mężczyzne, Marqueza i Johna Frusciante. We trzech uzupełniają się idealnie zapełniając jej każdą minutę życia.

2 komentarze

  1. A mleko w proszku dodajemy do czego, bo jest wymienione w składnikach, ale już w instrukcji robienia kuleczek nie zostało ujęte

Leave A Reply