Kinder Country – ciasto bez pieczenia

4

dsc_0200CZESC

Ponieważ znacie moje zamiłowanie do jedzenia i pieczenia, dziś przychodzę do Was z kolejnym przepisem. Bardzo proste ciasto bez pieczenia, idealne dla miłośników batonika kinder country, czy jest ktoś kto go nie lubi?:)

Składników mało, wykonanie szybkie i poradzi sobie z nim nawet 12 letnie dziecko 🙂

Składniki:

  • 2 białe czekolady
  • 2mleczne czekolady
  • 250g serka mascarpone
  • 350ml śmietanki słodkiej 30%
  • 3 szklanki płatków kangus + trochę do posypania wierzchu
  • 250g herbatników

Wykonanie:

Rozpuszczamy białe czekolady w kąpieli wodnej, w mikrofali lub na słońcu. Jak kto woli i lubi,ważne żeby się rozpuściła. W tym czasie miksujemy 200ml śmietanki do uzyskania w miarę sztywnej konsystencji, dodajemy serek mascarpone i miksujemy na małych obrotach, a następnie dolewamy naszą białą czekoladę. Po połączeniu składników dodajemy 3 szklanki płatków i mieszamy wszystko łyżką lub szpatułką.

Dno tortownicy wykładamy herbatnikami i wylewamy na nie naszą białą masę.

Roztapiamy mleczne czekolady, a w tym czasie ubijamy 150ml pozostałej śmietanki. Po uzyskaniu w miarę sztywnej masy łączymy ją z mleczną czekoladą.

Na biała masę w tortownicy wykładamy drugą warstwę herbatników i wylewamy na nią naszą ciemną masę, a następnie posypujemy całość dowolną ilością kangusów. Wstawiamy na 2h do lodówki aby wszystko zgęstniało i możemy jeść:)

dsc_0202 dsc_0206

Buziaki,

Mademoiselle Zu:)

Share.

About Author

Zu. Zu Sarnot. Urodzona 31maja 1988 pod znakiem bliźniąt (tak, właśnie wtedy można wysyłać prezenty). Gaduła, pełna pomysłów, o orzechowych oczach. Miłośniczka ludzi i odnajdywania w sobie coraz to nowszych pasji. Wizażem zajmuje się od kilku lat, na co dzień blogerka i vlogerka, szczęśliwie wykonująca swoje pasje. Zuzanna lubi wyzwania i swoje długie włosy. Pasjonatka życia. Posiada tatuaże i kolczyków akurat tyle,że policzyć je można na dwóch palcach u rąk. Ma trzy miłości męskie – swojego Mężczyzne, Marqueza i Johna Frusciante. We trzech uzupełniają się idealnie zapełniając jej każdą minutę życia.

4 komentarze

  1. ja jakiś czas temu gdzieś dorwałam ten przepis, kilka razy już robiłam… niebo w gębie a piekło w kaloriach 😀

  2. Ja dzisiaj zrobiłam i jak dla mnie to ciasto jest zbyt słodkie, aż ciężko je zjeść. Myśle że po 1 czekoladzie zdecydowanie by wystarczyło

Leave A Reply